10. Bryg og 11. Bryg

By | 23. marts 2016

Mit 10. og 11. bryg var variationer over en hvedeøl.

Begge brygget efter samme opskrift; men gæret ved forskellige temperaturer:

  • Nr. 10 blev gæret ved en temperatur over 17 grader
  • Nr. 11 blev gæret ved en temperatur under 16 grader

Mine smagsnoter på øllene;

Bryg 10:
Udseende: Strågul, en anelse lysere end Bryg 11, synligt bundfald
Duft: Syrlig, citron
Smag: lidt gær (mindre end bryg 11), lidt syrligi eftersmagen,

 

Bryg 11:
Udseende: Strågul, meget skummende, lidt mere bundfald end i Bryg 10
Duft:Hvede, brød,
Smag: Gær, hvede, brød. Mere rund og maltet end Bryg 10.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *