2017 Kvædesnaps version 1

By | 31. marts 2019

400 g honning (Jacobsen Lys og Mild)

1 Stang vanillie

1 Nellike

8 g træ

1 g tørret appelsinskal

500 g kvæder

1 L snaps

Fremgangsmåde:

Ingredienserne kommes i syltetøjsglas og snaps hældes over. Glasset rystes et par gange dagligt indtil honningen er helt opløst. Herefter stiller jeg det mørkt i et skab i minimun et år.

Herefter hælder jeg det igennem et klæde for at si kvædestykker og krydderi fra. Herefter hælder jeg det på flasker.

Tapning

Jeg har sat snapsen over i oktober 2017. Jeg har ladet den stå i knap 1½ år for at teste om det ændrer smagen, hvis den står længere end et år.

Smag

Snapsen er en smule grumset i glasset. En anden gang tror jeg at jeg vil hælde det igennem et kaffefilter for at få en lidt mere klar snaps. Alternativt kan jeg en anden gang måske dekantere snapens så den ikke er så grumset i glasset.

Behagelig duft af kvæder og en let antydning af krydderierne. Duft af snaps (alkohol) er næsten ikke tilstede. Krydderierne giver snapsen et let julet præg.

Smagen er forholdsvis sød med en let krydret note som prikker let på tungen. En behagelig afdæmpet smag af kvæder og lette noter af mild honning. Alkoholen fornemmes ikke i smagen.

Til næste gang vil jeg prøve at give den lidt mere træ, da den stort set ikke er tilstede i smagen.

2 thoughts on “2017 Kvædesnaps version 1

 1. Søren Hansen

  Halløj Lehrmann!
  Jeg har netop fundet din blog, og læser med stor interesse om dine erfaringer.
  Jeg er selv hobbybrygger, primært af mjød, som jeg laver i 9 varianter (indtil videre) og af en enkelt type øl, Oktoberfest, da det er min foretrukne smag og som ikke kan købes i Danmark.

  Det springer mig i øjnene at du bruger Jacobsen Lys og Mild. Det er min erfaring at det er noget semisyntetisk crap, som ikke bør sælges under betegnelsen honning. Brug i stedet honning fra en lokal biavler eller kig efter mærket med de 3 bier.

  Når du skriver at denne snaps er lidt uklar, kan det skyldes olien fra appelsinskallen. Jeg oplever det selv når jeg bruger citrusfrugter i brygningen. Det lader sig ikke fjerne, og man kan sagtens leve med det.

  Lige et spørgsmål: Udstener du bærrene inden brug?

  Reply
  1. admin Post author

   Hej Søren

   Tak for din kommentar!

   Jeg er helt enig med dig omkring Jacobsens “honning”. Jeg har prøvet at lave mjød af det og selv efter et par år slagring smager det ikke helt godt. Jeg har i hvert fald tænkt mig at prøve at lave min kvædesnaps i år med rigtig honning istedet .

   Når jeg laver kvædesnaps, så fjerner jeg kernehuset og skærer frugten i ca. 1-2 cm tykke både. Kvæde smagen er temmelig delikat, så jeg laver forholdsvis tynde både for at få så meget kontaktflade til snapsen som muligt, og dermed få trukket så meget smag som muligt ud.

   Med venlig hilsen
   Henrik

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *