Opskrift på kirsebærmjød på 5 Liter
Lavet udfra en dosering på 0,5 kg honning til 1 L vand.
Honning 5*450 g solsikkehonning
Kirsebær 1,160 kg
Appelsin Nej
Rosin Nej
Stjerneanis 3 Stk.
Kanelstang 1 Stk.
Nelliker 2 Stk.
Glassene med honning kommer jeg i en gryde med varmt vand. Det skal ikke være kogende vand; men varm nok til at honningen bliver flydende. Honningen hældes i gærspand sammen med kogt afkølet vand, der dog stadig er håndlunkent så honningen lettere kan røres ud.
Kirsebær kommes i en gryde med en lille smule vand og julekrydderierne. Det hele bringes i kog så bærrene brister. Dermed kan de lettere afgive smag til mjøden, samtidig med at jeg får desinficeret bærrene; så jeg mindsker risikoen for infektion i mjøden. Saften og bær kommes i gærspand.
Gærnæring kommes i lidt kogende vand og tilsættes gærspanden.
Tilsidst tilsættes gæren og jeg rører lidt rundt i væsken så gæren fordeles.
Mjøden stod på gærspand ca. 2 måned og blev derefter stukket om til en demijon 5L glasballon, hvor den stod ca. 10 måneder. Herefter blev den tappet på flasker.