16/4: Prøvesmagning af Brown Porter og Weizenbock

By | 16. april 2017

Jeg har i dag tappet øl nr. 17 og 18, som henholdsvis er en Brown Porter og en Weizenbock. Jeg fik 16 halvliters flasker af hvert bryg, så i alt har jeg fået tappet 32 flasker.

Brown Porter og WeizenbockJeg har prøvesmagt dem begge. Min Brown Porter synes jeg ikke sidder helt i skabet. Jeg prøver at lagre den et par måneder og ser om det hjælper på smagen. Ellers skal jeg havde ændret i opskriften. FG endte på 1.018 hvilket er lige højt nok. Jeg vil næste gang jeg brygger prøve at skrue lidt ned for de mørke malte  og se om det kan få min FG lidt ned. Alternativt  skal jeg skrue lidt op for humlen for at balancere den ret høje restsødme lidt bedre.

Min Wiezenbock var straks meget mere interessant i smagen. Den havde lidt frugt og banan som en weissbier og samtidig lidt dybde og kompleksitet fra de mørke malte. Den landede dog på den lidt for kraftige side med sine 9,3%, hvilket godt kan fornemmes i smagen. Jeg tror den vil være rigtig god når den har lagret 3-6 måneder. Den er gæret rigtig godt langt ned til en FG på 1.007.

Jeg er ret spændt på at smage dem begge om 14 dage. Når de har fået lidt CO2 er det som regel lidt lettere at vurdere dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *