Brygning af Belgisk Dubbel

By | 13. august 2017

Jeg har brugt weekenden på at brygge en belgisk dubbel.

Brygningen tog ca. 5 timer fra jeg begyndte at finde udstyret frem til det hele var gjort rent og pakket væk igen. Jeg endte med en at få ca. 8,8 L som er sat til gæring. Jeg skulle havde ramt 8 L, så der bliver lidt mere øl end forventet.

Jeg ramte en lidt for høj striketemperatur så mæskningen begyndte på ca. 70 grader. Jeg tilsatte 1/2 L koldt vand under kraftig omrøring for at få temperaturen ned på de 67-68 grader jeg sigtede efter.

Efter opskriften skulle jeg lande på en OG på 1,066 og jeg ramte 1.066. Jeg er dog lidt spændt på om den lidt for høje mæskningstemperatur påvirker min FG.

I øvrigt mit første forsøg med flydende gær, WLP0500 – Tapist Ale.

Derudover første forsøg med humle pellets istedet for blade; og det var ikke et hit. Jeg prøvede at si dem fra igennem en humlepose spændt ud over et dørslag; men de fine humlerester fik posen til at stoppe til igen og igen. Derfor har det taget lidt længere tid at få urten fra gryden og ned i gærspanden end jeg bryder mig om. Jeg tænker, at jeg vil prøve at komme mine pellets i en humlepose næste gang for at undgå dette problem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *