Kvædesnaps 2017 version 2

By | 31. marts 2019

310 g Agave sirup

1 Stang vanillie

1 Nellike

2 g tørret appelsinskal

500 g kvæder

1 L snaps

Fremgangsmåde:

Ingredienserne kommes i syltetøjsglas og snaps hældes over. Glasset rystes et par gange dagligt indtil siruppen er helt opløst. Herefter stiller jeg det mørkt i et skab i minimun et år.

Herefter hælder jeg det igennem et klæde for at si kvædestykker og krydderi fra. Herefter hælder jeg det på flasker.

Tapning

Jeg har sat snapsen over i oktober 2017. Jeg har ladet den stå i knap 1½ år for at teste om det ændrer smagen, hvis den står længere end et år.

Smag

Snapsen er flot klar og med en mørk ravfarvet nuance i glasset.

Behagelig duft af kvæder og en dyb note af krydderierne som understreges af agave siruppen. Let duft af snaps; men det er forholdsvist lidt og blidt.

Smagen er forholdsvis sød med en let krydret note som prikker let på tungen. En behagelig smag af kvæder og agavesirup som giver den et let vingummi præg. En let varmende alkohol fornemmes i eftersmagen.

Den virker mere tung, solid og vinterlig, sammenlignet med 2017 Version 1, der var lettere, rundere og mere julet.

Til næste gang vil jeg prøve at give den lidt træ, for at se om det vil runde den mere af i smagen og skule alkoholen lidt mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *