Om denne blog

Om denne blog

Denne blog udspringer af min store interesse for håndbrygning.

Min interesse for at håndbrygge øl ligger efterhånden en del år tilbage. Jeg havde for mange år siden prøvet at brygget et par gange med en kammerat. Jeg syntes dengang, at det egentlig var ganske sjovt; men det var på det tidspunkt ikke en hobby, der bed sig fast. Tanken om at det kunne være spændende at prøve at brygge min egen øl, blev dog ved med at rumstere i hoved på mig. Da jeg fyldte 40 år gav min kone mig et sæt bryggeudstyr fødselsdagsgave. Det var her at min hobby med at håndbrygge øl virkelig tog fart.

 

Opskrifter på øl

Da jeg havde fået en del bryg under huden, fik jeg et rent praktisk problem – udover plads til mit udstyr og malt. Jeg manglede et sted, hvor jeg kunne gemme mine bryggelogs og øl opskrifter. Når jeg brygger, så laver jeg hver gang en opskrift, og jeg laver i løbet af bryggedagen løbende noter (bryggelog) over hvordan brygningen forløber. Efterfølgende noterer jeg hvordan den færdige øl blev, og hvordan øllen kan gøres bedre.

Tidligere havde jeg bare mine noter liggende i en stor bunke i bunden af en skuffe. Efterhånden fik jeg flere og flere noter og opskrifter; så bunken begyndte at blive uoverskuelig.  Derfor begyndte jeg at overveje, hvordan jeg i stedet kunne arkivere dem online. Det var sådan at ideen til denne blog opstod.

 

Kryddersnaps og mjød

En “bivirkning” af min interesse for ølbrygning har været at jeg så småt er begyndt at lege lidt med mjødbrygning, så jeg opdaterer løbende med de mjød opskrifter jeg har lavet. Når jeg har fået lidt mere styr på basis processerne vil jeg lægge vejledninger til mjødbrygning ud på bloggen.

Endelig hygger jeg mig også med at lave kryddersnaps. Jeg bruger også denne blog til at gemme mine opskrifter på disse.

 

Ølblog

Da jeg godt kan lide at brygge, har jeg også en naturlig interesse for godt øl. Jeg kan godt lide at finde og smage nye typer af øl. Det giver mig mulighed for at få inspiration til min ølbrygning og jeg lærer nye øltyper at kende. Jeg har samlet mine notater og anmeldelser på min anden blog som du kan finde her:

www.lehrmann-bryg.dk

Jeg håber at du finder min blog interessant og læg gerne en kommentar under indlæggene.