3. mjød med kirsebær

By | 26. juli 2016

Opskrift på kirsebærmjød på 5 Liter

Lavet udfra en dosering på 0,5 kg honning til 1 L vand.

Honning                      5*450 g solsikkehonning

Kirsebær                     1,036 kg

Vand                           Toppes op til 5 L

Appelsin                      Nej

Rosin                           Nej

Gærnæring                 Ja

Gær                            Ja

 

Glassene med honning kommer jeg i en gryde med varmt vand. Det skal ikke være kogende vand; men varm nok til at honningen bliver flydende. Honningen hældes i gærspand sammen med kogt afkølet vand, der dog stadig er håndlunkent så honningen lettere kan røres ud.

Kirsebær kommes i en gryde med en lille smule vand og bringes i kog til de brister. Dermed kan de lettere afgive smag til mjøden, samtidig med at jeg får desinficeret bærrene så jeg mindsker risikoen for infektion i mjøden. Saften og bær kommes i gærspand.

Gærnæring kommes i lidt kogende vand og tilsættes gærspanden.

Tilsidst tilsættes gæren og jeg rører lidt rundt i væsken så gæren fordeles.

Mjøden stod på gærspand ca. 2 måned og blev derefter stukket om til en demijon 5L glasballon, hvor den stod ca. 10 måneder. Herefter blev den tappet på flasker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *