Tapning af Pale Ale

By | 30. juli 2017

Tapning 30/7:

Smagsnotater ved tapning:

Udseende. uklar og meget mørk gylden grænsende til lys brun/ravfarvet.

Duft: svag gær, citrus, meget lys karamel, græs,

Smag, svag gær, græs, lav citrus, karamel, lav bitterhed også i eftersmagen. Forholdvis kort eftersmag der efterlader lidt blomsternoter.

Kroppen er forholdvis let. Jeg er spændt på hvordan den bliver når den er karboneret.

Umiddelbar en udemærket øl. Klart en sommer øl. Jeg har ramt den profil jeg sigtede efter rimelig godt. Øl i den lettere ende hvor malt og humle tonet lidt ned. Den burde fungere som en grundøl hvor jeg kan tilsætte f.eks. hyldeblomster, syrenblomster eller rosenblade.

 

Update 6. august:

Øllen har nu karboneret en lille uges tid og jeg har prøvesmagt den første øl. Dvs. det var en 1/2L flaske der kun var halvt fuld.

Den har virkelig vundet efter den første uge. Karboneringen har hjulpet rigtig meget på øllen. Den må dog gerne blive lidt mere karboneret end den er nu; men jeg tænker en helt fyldt flaske og et par ugers lagring mere skulle kunne gøre det.

Fin antydning af maltsødme, godt balanceret af humle bitterheden, Jeg vil dog mene at den kunne trænge til en lille smule mere humlearoma og humlesmag. Gærsmagen jeg lagde mærke til ved tapningen er stort set væk.

Det her er klart en grundøl jeg kan begynde at arbejde lidt videre med. Enten tilsætning af f.eks. hyldeblomst, hybenrose eller måske tørhumling?

 

One thought on “Tapning af Pale Ale

  1. Pingback: Brygning af Pale Ale - Lehrmann Håndbryg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *