Tappedag d. 21/3

By | 21. marts 2017

Jeg har brugt aften på at tappe mit 16. bryg som er en Brown Ale.

Den blev tappet lidt for sent i forhold til planen. Den skulle havde været tappet for 14 dage siden; men jeg har haft et par uger med forkølelse, hvor jeg ikke har turde arbejde med øl pga. infektionsrisiko.

Jeg lavede den klassiske fejl hvor jeg glemte at lave en FG måling på den inden jeg tilsatte karboneringssukker. Så jeg kan ikke udregne hvor meget alk
ohol der er i; men hvad jeg kan sjusse mig frem til må den ca. ligge på 5,5%. Det er lidt i den kraftige ende i forhold til hvad jeg sigtet efter.

Jeg fik tappet 18 halvliters flasker, hvilket jeg er rigtig godt tilfreds med. Den er brygget MangroveJack M03 gær. Jeg synes den havde en markant anderledes duft profil end de sidste øl jeg har brygget med Safale 04 gær. Jeg tog en ligge smagsprøve og var umiddelbart positivt overrasket. Nu kan jeg så utålmodigt vente 7-14 dage mens den karbonere, før jeg kan prøvesmage den rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *